Personvernerklæring

 

Denne personvernerklæringen gjelder for behandlingen av personopplysninger som gjøres av Innleie og Rekruttering AS og IR Helse på våre nettsteder iogr.no og irhelse.no (samlet kalt «IogR», «vi» eller «oss»).

 

Personvern

 

Vi arbeider hele tiden med å forbedre våre tjenester slik at vi kan gi deg nyttige og engasjerende brukeropplevelser. Våre tjenester er gratis og fritt tilgjengelige for alle, vi er derfor også avhengige av inntekter fra våre annonsører for å kunne gi deg disse tjenestene uten kostnader.

 

Vi er opptatt av at du som bruker av våre tjenester forstår hvordan vi håndterer dataene vi samler, og har tillit til at vi respekterer brukernes personvern. Denne personvernerklæringen forklarer hvilke data vi samler inn, hvordan vi gjør det, hvor vi lagrer data og hva vi bruker dem til.

 

For å kunne få til dette samler vi inn statistikk om hvordan tjenestene våre brukes og data som gjør det mulig for våre annonsører å nå ulike grupper av våre brukere. I IogR samler vi ikke inn personopplysninger utover brukernes IP-adresse og vi kan ikke bruke informasjonen til å identifisere enkeltindivider. Nedenfor kan du lese mer om hvorfor og hvordan vi samler informasjon.

 

IogR er behandlingsansvarlig for personopplysninger som vi henter inn via våre nettsider. Andre virksomheter kan også innhente opplysninger om de som besøker tjenestene våre og har da selv behandlingsansvaret. Du kan lese mer om dette nedenfor. Hvis du har noen spørsmål i tilknytning til personvernerklæringen, finner du våre kontaktopplysninger nederst på denne siden.

 

Bruk av cookies (informasjonskapsler)

 

Ved å bruke IogR sine nettsteder; iogr.no og irhelse, samtykker du til at vi kan sette cookies i din nettleser.

 

Når du bruker IogR sine nettsider lagres informasjonskapsler og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av oss og våre samarbeidspartnere. Vi lagrer ingen data om deg sentralt hos oss i IogR

 

Hva er personopplysninger og hvilke regler gjelder?

 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Det kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

 

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. Behandling av personopplysninger reguleres av personopplysningsloven.

 

I IogR samler vi ikke inn personopplysninger utover IP-adresse med mindre du selv oppgir dette, f.eks gjennom å bidra i våre kommentarfelt eller ved å svare på en spørreundersøkelse som inneholder spørsmål om dette, være registrert i forumet vårt eller være abonnent på nyhetsbrev.

 

IogR eier og administrerer nettstedene iogr.no og irhelse og er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter. Det betyr at vi har et ansvar for å sikre at opplysningene blir behandlet iht. til gjeldende lover.

 

Dersom IogR gir et annet selskap ansvar for å behandle personopplysninger på våre vegne, benytter vi en såkalt databehandler. I de tilfeller vi benytter databehandlere sørger vi for at vi inngår databehandleravtaler som regulerer hvordan databehandleren kan behandle data som blir tilgjengeliggjort. Databehandleren får kun behandle personopplysninger på IogR sine vegne og til klart og tydelige definerte formål, slik regelverket krever.

 

Når du lar oss formidle personopplysninger til andre (dvs. noen som ikke behandler data på vegne av IogR, men som en selvstendig behandlingsansvarlig), vil disse ha et selvstendig ansvar for videre behandling av opplysningene. Det samme gjelder opplysninger du utveksler med andre nettsteder etter å ha fulgt lenker på en av våre nettsider.

 

Vårt behandlingsgrunnlag

 

Enhver behandling av personopplysninger trenger et rettslig grunnlag. Det betyr at før vi starter en behandling av dine personopplysninger, må vi påse at vi har rett til å utføre behandlingen.

 

Det følger av personopplysningsloven at IogR kan behandle personopplysninger til formål som ivaretar en legitim interesse så lenge ikke hensynet til brukernes personvern vil veie tyngre. IogR har kommersielle interesser i å innhente brukernes IP-adresse og de øvrige opplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen. Behandlingen av opplysninger gjør det mulig å levere bedre tjenester for brukerne samt at vi kan ta bedre betalt for annonsene som vises på våre sider og i eksterne kanaler.

 

Vi har dessuten en legitim interesse i å gi våre samarbeidspartnere, annonsør og mediebyråer adgang til å hente data om annonsevisninger for at IogR skal kunne levere effektive og konkurransedyktige annonseløsninger i dagens digitale annonseøkonomi. Dette gjør det mulig for oss å sikre at vi kan fortsette å levere nyttige tjenester for våre brukere. Gjennom å føre god kontroll med våre samarbeidspartnere, og ved å sørge for god informasjonssikkerhet, blir brukernes personvern ivaretatt på en god måte. Det pekes også på at man som bruker kan reservere seg mot at ens egne opplysninger behandles. Ut fra disse forutsetninger er lovens krav om et rettslig grunnlag oppfylt.

 

Hvorfor samler vi inn opplysninger om deg?

 

  • For å tilrettelegge og tilpasse IogR for våre brukere slik at den blir bedre og enklere å bruke.
  • Kvalitet er viktig for oss, derfor ønsker vi at du som bruker i størst mulig grad skal bli eksponert for annonser som er relevante for deg, samtidig er det viktig for oss å i minst mulig grad unngå å eksponere deg for annonser som ikke er relevante.
  • For å gjøre interne analyser som bl.a. kan bidra i vårt arbeid med å gjøre nettsidene bedre for de som besøker oss.
  • For å kunne levere, tilpasse og måle effekten av annonser og annen markedsføring på interne og eksterne nettsider. Relevante annonser gir en bedre brukeropplevelse og er bedre betalt. Dette gir oss større mulighet til å utvikle bedre tjenester uten å eksponere våre brukere med ytterligere annonsering høyere kvalitet. Derfor benytter vi og våre samarbeidspartnere, informasjon om brukernes adferd og lokasjon til å styre annonser. IogR får dessuten bedre betalt for slike brukertilpassede annonser, noe som igjen gir oss mulighet til å utvikle bedre tjenester.

 

Hvilke opplysninger samler vi inn og hvordan brukes de?

 

Opplysninger vi samler inn når du bruker våre nettsider

 

IogR lagrer ingen informasjon som kan identifisere deg som person, (bortsett fra i forumet hvor du selv oppgir disse opplysningene; navn, epostadresse og telefonnummer).

 

Vi samler teknisk informasjon som f.eks. hvilken type nettleser som brukes, om det benyttes en PC, mobil eller nettbrett og hvilket operativsystem enheten har, dato og tid for besøket og lokasjon basert på IP-adressen. Dette gjør det bl.a. mulig for oss å tilpasse tjenestene våre til riktig enhet (f.eks. mobil eller desktop) og nettleser.

 

Vi samler informasjon om hvordan våre tjenester brukes. Vi registrerer bl.a. hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge brukerne er på siden, hvilke sider de kom fra, hvor de klikker seg videre og hva man søker på. Dette gjør det mulig for oss å forbedre tjenestene våre og gi innhold som er relevant for brukerne våre. Informasjonen kan også benyttes for å rapportere grad av interesse for kommersielle artikler og å målrette annonser til grupper av brukere med samme bruksmønster. Vi bruker i hovedsak måle- og analyseverktøyet Google Analytics til denne type analyse. Du kan lese deres personvernerklæring her.

 

Vi samler også informasjon om hvilke annonser som blir vist og hvilke som blir klikket på. Dette bruker vi bl.a. til å styre hvor mange ganger en annonse blir vist til hver enkelt bruker, og totalt for å rapportere antall annonsevisninger og klikk til våre annonsører. Vi bruker DoubleClick fra Google for å styre annonsene på våre nettsider. Det er også dette verktøyet vi bruker til å målrette annonser mot grupper av brukere med samme bruksmønster. Du kan lese deres personvernerklæring og om mulighetene for å reservere deg her.

 

Vi bruker MouseFlow og  Google Ads pixel på vår nettside for å kunne drive målrettet annonsering på Googles søkemotor og i deres displaynettverk. Har du tidligere besøkt IogR så kan du bli eksponert av bannerannonser om artikler/redaksjonelt innhold som du kan være interessert i. Dette gjør vi for å kunne gi relevant innhold/markedsføring til de personene som er interesserte i oss. Denne dataen er anonymisert og vi kan ikke se hvilke personer som hentes inn og lagres i pixelen. Hvis du ikke ønsker at bruk av Googles informasjonskapsler kan du velge bort dette i Googles innstillinger.

 

Opplysninger vi deler med våre samarbeidspartnere og annonsører

 

Informasjonen som IogR og våre samarbeidspartnere eller annonsører samler inn kan ikke brukes til å identifisere deg som person. I de tilfeller hvor det samles inn IP-adresser har vi avtaler som begrenser bruk av opplysningene og sikrer at disse behandles iht. personopplysningsloven. I de fleste tilfeller vil IP adressen pseudonymiseres eller anonymiseres og ikke kunne spores tilbake til enkeltpersoner.

 

En samarbeidspartner kan være et mediebyrå som formidler kampanjer fra annonsører, en annonsebørs hvor vi selger våre reklameplasser programmatisk, et reklamenettverk som samler annonseplasser fra flere publisister og selger de videre til annonsører, en teknisk leverandør som bistår med analyse av trafikk og/eller kampanjer.

 

Våre samarbeidspartnere og annonsører kan sette informasjonskapsler og samle inn teknisk informasjon fra brukere som har sett/klikket på en annonse og på hvilken nettside denne ble vist. De benytter informasjonen for å levere, tilpasse og måle effekten av annonser på nettsidene våre. Vi kan også dele informasjon til formål som programmatisk annonsering og «retargeting». Med «programmatisk annonsering» menes automatisert kjøp og salg av nettannonser via en annonsebørs hvor vi legger annonseplasser (visninger) ut for salg på annonsebørsen. Annonsører kan legge inn bud på visninger basert på annonsørens kriterier. Når alle kriteriene for annonsekjøpet stemmer, vil annonsekjøpet skje automatisk slik at annonsen vises i sanntid. Med «retargeting» menes her gjentatte og målrettede digitale annonser mot den samme sluttbrukeren.

 

Når vi bruker Google sine tjenester for å styre og selge annonser deler vi også informasjon med dem. Dvs. at Google får tilgang til din IP-adresse og besøkshistorikk og kan knytte dette til din Google-konto for å bedre tilpasse sine tjenester til deg. Dette kan du lese mer om og evt. reservere deg mot på Googles personvernside som vi har lenket til her.

 

IogR deler også informasjon med Facebook. Ved hjelp av en cookie kan vi identifisere grupper av brukere som besøker våre nettsider, vi kan ikke identifisere enkeltpersoner.  Ved å dele denne informasjonen med Facebook kan vi målrette annonser på Facebook mot ulike brukergrupper basert på deres bruksmønster og interesser som disse gjennom brukervilkårene på Facebook har godkjent å dele med 3.part (annonsører). Dersom du er bruker på Facebook kan du endre dine personlige innstillinger her: https://www.facebook.com/about/basics

 

Våre samarbeidspartnere har en meget begrenset tilgang til personopplysninger om IogR sine brukere (kun IP-adresse). I de fleste tilfeller blir IP-adressen anonymisert eller pseudonymisert slik at de ikke kan identifisere deg som person med mindre du selv har gitt dem ytterligere informasjon f.eks. ved å gjøre et kjøp i deres nettbutikk eller logget deg inn i deres tjenester. Opplysninger som hentes inn og administreres av våre samarbeidspartnere vil ikke være under IogR sin kontroll og det enkelte selskaps personvernerklæring vil gjelde, men våre samarbeidspartnere har gjennom avtale forpliktet seg til å følge våre retningslinjer og personopplysningsloven.

 

Vi kommer ikke til å dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

 

Opplysninger du selv oppgir

 

Kommentering på artikler

 

For å legge igjen en kommentar på IogR må du være innlogget hos Facebook. Facebook sine sider om personvern finner du her: https://www.facebook.com/about/basics

 

Spørreundersøkelser

 

Vi gjennomfører av og til brukerundersøkelser blant tilfeldige brukere. Undersøkelsene gjennomføres av IogR sin analyseavdeling og benytter hovedsakelig verktøyet Questback. Med mindre annen informasjon er gitt er alle undersøkelser vi gjennomfører anonyme og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du finner Questback sin personvernerklæring her (https://www.questback.com/data-privacy/)

 

Nyhetsbrev

 

Påmelding til vårt nyhetsbrev/stillingsvarsel skjer på to måter, enten via påmeldingslenke hvor du oppgir din e-post eller via tilkobling med din egen Facebook-konto. Våre nyhetsbrev gjør det mulig for deg å motta nyheter basert på dine interesser og tidligere bevegelser på IogR. Melder du deg på vårt nyhetsbrev kan IogR kombinere opplysninger om deg innhentet fra Facebook eller andre tredjeparter, med informasjon du som bruker har lagt igjen på våre sider enten via informasjonskapsler eller din IogR-profil.

 

Hvis du ikke lenger ønsker å få tilsendt nyhetsbrevene kan du klikke på “unsubscribe” lenken i selve nyhetsbrevet eller sende en e-post med din e-postadresse til mail@iogr.no

 

Når det gjelder nyhetsbrevet på Messenger, melder du deg av ved å avslutte/slette dialogen/samtalen du har med IogR.

 

Forum

 

Navn og e-postadresse registreres for å vite hvem som deltar i diskusjonene og for å kunne komme i kontakt med deg om du for eksempel bryter forumets regler. Vi vil ikke kommunisere med deg på e-posten du oppgir rundt andre ting enn det som er forumrelevant. Telefonnummer registreres og vil kunne gi deg en ekstra mulighet til å få satt nytt passord.

 

I henhold til Personopplysningsloven § 8 bokstav f, vil personopplysninger kunne utleveres myndighetene dersom det foreligger brudd på norsk lov som kan medføre straffeansvar. Opplysninger vil ellers ikke under noen omstendighet deles med tredjepart.

 

Opplysningene du legger inn vil være lagret så lenge kontoen er aktiv. Ved deaktivering eller utestengelse vil opplysninger kunne bli lagret i inntil 6 måneder.  Du har selv mulighet til å slette din egen konto. Tråder og innlegg vil normalt forbli på forumet, men anonymisert.

 

Persondata som lagres i forumet er: navn, e-post, telefonnummer, siste IP, når kontoen er opprettet og siste innlogging.

 

 

 

Dine rettigheter

 

Personopplysninger vil kun bli lagret så lenge vi har saklig behov for det i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende lovgivning for øvrig.

 

Du kan selv velge å slå av cookies i din browser, slå av annonseidentifikatorer på din mobil, eller reservere deg mot personlig reklame på youronlinechoices.

 

Som registrert har du rett til å få innsyn i de personopplysninger vi behandler om deg. Innsynsretten omfatter informasjon om hvor opplysninger om deg er hentet fra, til hvilke formål de blir behandlet, om de har blitt gitt videre til noen andre og i så fall hvem de har blitt gitt videre til.

 

I den grad vi har lagret opplysninger som kan knyttes til deg, har du også rett til innsyn i de konkrete opplysningene. For IogR sin del gjelder dette bare opplysninger vi har lagret om mottakere av våre nyhetsbrev, og i vårt forum.

 

For øvrig lagrer vi kun IP-adresse om våre brukere, og kun i noen få dager. Vi vet ikke hvem som er innehaver av IP-adressene og har heller ikke ønske eller mulighet til å få verifisert hvem dette er. Vi kan derfor ikke gi innsyn i IP-adresser og data knyttet til disse.

 

Dersom vi har registrert uriktige opplysninger om deg kan du også kreve at opplysningene korrigeres. Videre kan du kreve at opplysningene slettes. Dette vil også kun gjelde for opplysninger om mottakere av nyhetsbrevene.

 

Nyttige lenker

 

Om webanalyse hos Datatilsynet http://www.datatilsynet.no/Teknologi/Webanalyse/#6

 

Om Personvernloven https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-04-14-31

 

EUs personverndirektiv http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/dok/regpubl/stprp/19992000/stprp-nr-34-1999-2000-/9.html?id=284480

 

Kontaktinformasjon

 

Dersom du har spørsmål om IogR sin personvernerklæring du sende en e-post til Daglig leder: Torgrim Andersen: torgrim@iogr.no

 

Klagerett

 

Hvis du mener at IogR ikke behandler personopplysningene i samsvar med lover og regler, kan du klage til Datatilsynet. Informasjon om hvordan du bør gå frem finner du på Datatilsynet sine nettsider(eksternt nettsted).